O mâncare zdravănă, de casă, bogată în gusturi şi proteine. Puteţi folosi atât gălbiori proaspeţi cât şi uscaţi, hidrataţi în prealabil 30 de minute în apă fierbinte.
Porţii: 2
Timp de preparare: 45-50 de minute
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui
- 2 căni supă de pui
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă medie
- 300 grame gălbiori
- 1 cană de smântână
- 2 linguri de făină
- 1 lingură mărar proaspăt tocat
- 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
- sare
- piper alb
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Alegeţi, curăţaţi şi tocaţi mare ciupercile.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi ciupercile pentru 1-2 minute.
- Adăugaţi pulpele şi supa de pui.
- Acoperiţi şi fierbeţi la foc mic pentru 35-40 de minute, până când carnea se pătrunde.
- Faceţi un liezon din făină şi smântână într-o cană.
- Încorporaţi liezonul în cratită, amestecând.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi verdeaţa proaspăt tocată.
Ciulamaua de pui cu gălbiori se serveşte cu mămăligă.
eu nu sunt o impatimita o buretilor dar pare destul de apetisanta reteta….am sa o incerc
foarte sofisticat
ce sunt aia galbiori?
O varietate de ciuperci sălbatice de culoare galbenă.
Comments are closed.