O ciorbiţă uşoară, primăvăratică, în care puiul zburdă prin salată în supa cu suflet de iaurt şi spirit de usturoi şi mărar. O alternativă la mai consistenta ciorbă de salată cu costiţă afumată, această ciorbă degreasată se bucură de avantajul de a putea fi consumată şi rece. Nu că asta ne-ar încălzi cu ceva.
Porţii: 6
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 salată
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 500 ml iaurt
- 3 gălbenuşuri
- 2 morcovi
- 1 lămâie
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 mână de orez
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de mărar tocat
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi pătrunjelul.
- Treceţi zarzavaturile prin răzătoarea mare. Tocaţi mărunt ceapa. Pisaţi usturoiul.
- Extrageţi sucul din lămâie. Desfaceţi şi spălaţi frunzele de salată.
- Tăiaţi pieptul de pui fâşii.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Adăugaţi şi rumeniţi uşor – până se înmoaie – ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi morcovul.
- Adăugaţi pieptul de pui.
- Stingeţi cu 2,5 litri de apă, adăugaţi puţină sare şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea.
- Adăugaţi frunzele de salată rupte fâşii.
- Faceţi un liezon din iaurt şi gălbenuşurile de ou şi încorporaţi-l treptat în supă.
- Adăugaţi orezul şi mai fierbeţi 5 minute la foc foarte mic.
- Asezonaţi şi cu sare, zeamă de lămâie şi, opţional, piper.
- Adăugaţi verdeaţa şi opriţi focul.
Ciorba de salată cu pui şi iaurt se serveşte caldă sau rece.
[tip]Dacă eliminaţi carnea de pui, puteţi obţine o ciorbă lacto-vegetariană.[/tip]
_____________________________________________________________