Ceva Bun

Ciorbă de iepure cu frunze de viţă de vie

Această ciorbă de iepure, de iarnă, este re şi re-inventată. Preparată iniţial cu o varză specifică iernii germane (grunkohl, varză verde, germ.), ciorba a fost adaptată specificului local şi gătită cu frunze de viţă de vie din saramură. Nota finală o dă iaurtul precum şi aromele subtile eliberate de jamon.

Porţii: 8

Timp de preparare: 100 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi la desărat frunzele de viţă de vie.
  2. Curăţaţi ţelina, morcovii şi tulpina de praz.
  3. Tăiaţi legumele rondele sau cubuleţe potrivite.
  4. Tăiaţi iepurele în bucăţi mari.
  5. Tăiaţi jamonul fâşii.
  6. Încingeţi uleiul într-o oală.
  7. Adăugaţi prazul, morcovii şi ţelina şi sotaţi-le timp de 2-3 minute.
  8. Adăugaţi jamonul şi carnea. Stingeţi cu aproximativ 4 litri de apă.
  9. Adăugaţi supa de pui.
  10. Fierbeţi până ce carnea şi legumele s-au înmuiat.
  11. Scoateţi carnea, desprindeţi-o de pe os, tăiaţi-o în bucăţi potrivite şi adăugaţi-o în oală.
  12. Tăiaţi frunţele de viţă julienne (ca nişte tăieţei) şi adăugaţi-le în supă.
  13. Adăugaţi roşiile cu tot cu sucul din conservă şi iaurtul bine omogenizat şi temperat cu câteva linguri de supă.
  14. Lăsaţi ciorba să mai dea un clocot, asezonaţi cu sare şi piper.
  15. Adăugaţi verdeaţa tocată.

Ciorba de iepure se serveşte fierbinte, cu pâine şi ardei iute.

[important]Ciorbele de iepure, tradiţionale, vânătoreşti, se gătesc din animalul proaspăt cu vin roşu, mirodenii şi, obligatoriu, cu câteva linguri din sângele său.[/important]

print