Această ciorbă de iepure, de iarnă, este re şi re-inventată. Preparată iniţial cu o varză specifică iernii germane (grunkohl, varză verde, germ.), ciorba a fost adaptată specificului local şi gătită cu frunze de viţă de vie din saramură. Nota finală o dă iaurtul precum şi aromele subtile eliberate de jamon.
Porţii: 8
Timp de preparare: 100 de minute
- 1 iepure
- 2 linguri ulei
- 200 de grame de frunze de viţă
- 150 grame jamon
- 300 ml iaurt
- 2 litri supă de pui
- 1 praz
- 3 morcovi
- 1/4 ţelină
- 1 mână de roşii cherry
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Preparare:
- Puneţi la desărat frunzele de viţă de vie.
- Curăţaţi ţelina, morcovii şi tulpina de praz.
- Tăiaţi legumele rondele sau cubuleţe potrivite.
- Tăiaţi iepurele în bucăţi mari.
- Tăiaţi jamonul fâşii.
- Încingeţi uleiul într-o oală.
- Adăugaţi prazul, morcovii şi ţelina şi sotaţi-le timp de 2-3 minute.
- Adăugaţi jamonul şi carnea. Stingeţi cu aproximativ 4 litri de apă.
- Adăugaţi supa de pui.
- Fierbeţi până ce carnea şi legumele s-au înmuiat.
- Scoateţi carnea, desprindeţi-o de pe os, tăiaţi-o în bucăţi potrivite şi adăugaţi-o în oală.
- Tăiaţi frunţele de viţă julienne (ca nişte tăieţei) şi adăugaţi-le în supă.
- Adăugaţi roşiile cu tot cu sucul din conservă şi iaurtul bine omogenizat şi temperat cu câteva linguri de supă.
- Lăsaţi ciorba să mai dea un clocot, asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi verdeaţa tocată.
Ciorba de iepure se serveşte fierbinte, cu pâine şi ardei iute.
[important]Ciorbele de iepure, tradiţionale, vânătoreşti, se gătesc din animalul proaspăt cu vin roşu, mirodenii şi, obligatoriu, cu câteva linguri din sângele său.[/important]
Asa fäcutä are Gust mult mai bun decit Varianta Germanä.
Compliment pentru Creatie
@Jacob, multumim pentru aprecieri.
Comments are closed.