Ceva Bun

Ciocolată caldă

Ciocolata caldă este una dintre cele mai vechi băuturi non-alcoolice ale umanităţii, consumată încă de acum 2000 de ani de către maiaşi. În fapt, înainte de a se rafina pe continentul european şi a i se adăuga zahăr, lapte şi amidon, pentru a ajunge la stadiul în care o recunoaştem astăzi, ciocolata era consumată ca o băutură energizantă, realizată din cacao şi chili. Ciocolata caldă consumată în prezent în sezonul rece s-a rafinat în Evul Mediu, pe continentul european, unde a devenit populară în Marea Britanie, Spania, Italia, etc. O băutură desert excepţională.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi laptele la fiert, mai puţin 6-7 linguri.
  2. Treceţi ciocolata prin răzătoare.
  3. Amestecaţi laptele rămas cu zahărul, pudra de cacao, ciocolata rasă, amidonul şi scorţişoara.
  4. Adăugaţi amestecul de cacao şi ciocolată peste lapte.
  5. Amestecaţi şi fierbeţi la foc mic până când ciocolata se îngroaşă.
  6. Turnaţi în două căni calde.
  7. Decoraţi cu frişcă şi sirop sau fulgi de ciocolată.

[tip]Opţional, puteţi adăuga câteva linguri de alcool în cioclată: rom, cognac, whiskey, Amaretto Disaronno, etc.[/tip]

print