Ciocolata caldă este una dintre cele mai vechi băuturi non-alcoolice ale umanităţii, consumată încă de acum 2000 de ani de către maiaşi. În fapt, înainte de a se rafina pe continentul european şi a i se adăuga zahăr, lapte şi amidon, pentru a ajunge la stadiul în care o recunoaştem astăzi, ciocolata era consumată ca o băutură energizantă, realizată din cacao şi chili. Ciocolata caldă consumată în prezent în sezonul rece s-a rafinat în Evul Mediu, pe continentul european, unde a devenit populară în Marea Britanie, Spania, Italia, etc. O băutură desert excepţională.
Porţii: 2
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 450 ml lapte cald
- 70 grame ciocolată amăruie
- 3 linguri de cacao
- 4 linguri de zahăr
- 1 linguriţă rasă amidon
- 1/4 linguriţă de scortisoara măcinată
- 2 linguri frişcă bătută (opţional)
- 1 lingură sirop de ciocolată (opţional)
Preparare:
- Puneţi laptele la fiert, mai puţin 6-7 linguri.
- Treceţi ciocolata prin răzătoare.
- Amestecaţi laptele rămas cu zahărul, pudra de cacao, ciocolata rasă, amidonul şi scorţişoara.
- Adăugaţi amestecul de cacao şi ciocolată peste lapte.
- Amestecaţi şi fierbeţi la foc mic până când ciocolata se îngroaşă.
- Turnaţi în două căni calde.
- Decoraţi cu frişcă şi sirop sau fulgi de ciocolată.
[tip]Opţional, puteţi adăuga câteva linguri de alcool în cioclată: rom, cognac, whiskey, Amaretto Disaronno, etc.[/tip]