Ceva Bun

Chifteluţe de pui în sos de spanac cu smântână

O reţetă excepţională pentru a pune în valoare carnea ieftină de pui într-un sos rafinat, proaspăt şi cremos. Se pot pregăti cu spanac congelat dar sunt excepţionale cu frunze proaspete de spanac – chifteluțe de pui în sos de spanac cu smântână.

[readalso] Vezi aici și rețeta de: Chifteluțe de dovlecei cu feta. [/readalso]

Reţetă: Chifteluțe de pui în sos de spanac cu smântână

Ingrediente:

  • 20-24 chiftele de pui
  • 1,5 kilograme spanac proaspăt
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri unt gras
  • 2 linguri rase făină
  • 200 ml supă de pui
  • 300 ml smântână dulce
  • 1 linguriţă rasă nucsoara măcinată
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Pregătiţi chiftelele conform reţetei de aici.
  2. Curăţaţi bine spanacul (de resturile de pământ, insecte, frunze veştejite, etc) şi îndepărtaţi partea tare (codiţele).
  3. Opăriţi spanacul în apă cu sare pentru 5 minute.
  4. Treceţi imediat spanacul pe sub apă foarte rece pentru a menţine culoarea şi lăsaţi-l la scurs.
  5. Topiţi untul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
  6. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o câteva secunde.
  7. Stingeţi cu supa de pui amestecând pentru a evita formarea cocoloaşelor.
  8. Încorporaţi smântâna dulce, nucşoara şi usturoiul pisat.
  9. Fierbeţi 2-3 minute, până când se leagă sosul.
  10. Adăugaţi frunzele de spanac.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper alb.
  12. Adăugaţi chiftelele şi mai lăsaţi să dea câteva clocote.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 25 minute (dacă chiftelele sunt gătite)

Porții: 4

Chifteluţele de pui în sos de smântână cu spanac se servesc ca atare sau cu piureuri de legume.

print