O reţetă excepţională pentru a pune în valoare carnea ieftină de pui într-un sos rafinat, proaspăt şi cremos. Se pot pregăti cu spanac congelat dar sunt excepţionale cu frunze proaspete de spanac – chifteluțe de pui în sos de spanac cu smântână.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Chifteluțe de dovlecei cu feta. [/readalso]
Reţetă: Chifteluțe de pui în sos de spanac cu smântână
Ingrediente:
- 20-24 chiftele de pui
- 1,5 kilograme spanac proaspăt
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri unt gras
- 2 linguri rase făină
- 200 ml supă de pui
- 300 ml smântână dulce
- 1 linguriţă rasă nucsoara măcinată
- sare
- piper alb
Preparare:
- Pregătiţi chiftelele conform reţetei de aici.
- Curăţaţi bine spanacul (de resturile de pământ, insecte, frunze veştejite, etc) şi îndepărtaţi partea tare (codiţele).
- Opăriţi spanacul în apă cu sare pentru 5 minute.
- Treceţi imediat spanacul pe sub apă foarte rece pentru a menţine culoarea şi lăsaţi-l la scurs.
- Topiţi untul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi făina şi rumeniţi-o câteva secunde.
- Stingeţi cu supa de pui amestecând pentru a evita formarea cocoloaşelor.
- Încorporaţi smântâna dulce, nucşoara şi usturoiul pisat.
- Fierbeţi 2-3 minute, până când se leagă sosul.
- Adăugaţi frunzele de spanac.
- Asezonaţi cu sare şi piper alb.
- Adăugaţi chiftelele şi mai lăsaţi să dea câteva clocote.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 25 minute (dacă chiftelele sunt gătite)
Porții: 4
Chifteluţele de pui în sos de smântână cu spanac se servesc ca atare sau cu piureuri de legume.