Ceva Bun

Cartofi înăbușiți la cuptor

O garnitură ideală pentru orice friptură sau o mâncare în sine, cartofii înăbușiți la cuptor sunt o alternativă gustoasă la clasicii cartofi prăjiți. Încercați-i alături de carnea de porc, pui sau miel. Dacă nu vă place carnea, puteți să serviți o porție de cartofi înăbușiți cu unt sau smântână, cu sosuri picante de roșii și cu tot ceea ce vă îndeamnă imaginația să alăturați unui cartof fierbinte.

Vezi aici și rețeta de cartofi țărănești cu cârnați afumați. 

Reţetă: Cartofi înăbușiți la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi (de preferinţă roşii şi noi)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de boia dulce (una spaniolă, afumată, ar fi perfectă)
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper negru

Preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).
  2. Spălaţi bine cartofii. Dacă nu sunt cartofi noi, curăţaţi-i de coajă.
  3. Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.
  4. Tăiaţi cartofii în jumătăţi sau sferturi (în două sau patru), pe lungime.
  5. Amestecaţi cartofii într-o tavă cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, sare şi piper.
  6. Turnaţi o cană de apă în tavă şi introduceţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute la temperatură medie.
  7. Cartofii înăbuşiţi la cuptor se servesc fierbinţi, simpli sau ca garnitură la fripturi.

Tip de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 35 minute

Porții: 3

[tip]Dacă nu ţineţi post, nu sunteţi vegetarian şi nu vă pasă ce spune doctorul despre colesterol, înlocuiţi uleiul cu două linguri de untură de porc, raţă sau gâscă.[/tip]

print