Ceva Bun

Cartof cu bacon şi parmezan

O adevărată operă de artă. O sculptură de gust şi  totodată un monument închinat carbohidraţilor. Oricum, cartoful întreg, copt la cuptor şi stropit cu unt,  umplut cu bacon crocant şi gratinat cu parmezan, este o capodoperă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius (între minim şi mediu).
  2. Curăţaţi cartofii şi crestaţi-i din loc în loc, la distanţa de o jumătate de centimetru (vezi foto)
  3. Aşezaţi cartofii într-o tavă. Săraţi şi piperaţi cartofii, stropiţi-i cu unt topit şi introduceţi tava la cuptor pentru 15  minute, acoperií cu o folie de aluminiu.
  4. Feliaţi baconul subţire şi răzuiţi parmezanul.
  5. După 15-20 de minute, feliile cartofilor încep să se desprindă una de cealaltă, scoateţi cartofii din cuptor şi intercalaţi între crestături feliile de bacon.
  6. Stropiţi cartofii cu unt topit şi introduceţi tava din nou la cuptor pentru încă 20-25 de minute.
  7. După ce cartofii s-au făcut, scoateţi tava de la cuptor şi presăraţi imediat parmezan pe fiecare cartof.

Cartofii cu bacon şi parmezan se servesc calzi, ca mâncare în sine, garnitură sau aperitiv.

[tip]Pentru gratinare puteţi folosi şi caşcaval. În acest caz gratinaţi cartofii cu 3-4 minute înainte de a scoate tava din cuptor.[/tip]

[tip]Dacă nu aveţi un feliator electric acasă sau un cuţit foarte bun, cumpăraţi baconul gata feliat sau rugaţi vânzătorul de la magazin să vi-l felieze.[/tip]

print