Alternativă la clasicul burger din carne de vită, burgerul vegetarian (sau chiar de post) este o prezenţă cel puţin la fel de gustoasă, pe care cei care nu consumă produse de origine animală o iubesc. Alcătuit din legume aflate la îndemână, aromat cu ciuperci de pădure şi parfumat cu mirodenii, burgerul vegetarian vă va suprinde prin gust şi consistenţă. Încercaţi reţeta aceasta pentru diversitate sau pentru când aveţi musafiri vegetarieni.
Porţii: 4
Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la rece)
Ingrediente:
- 1 conservă de fasole roşie (400-420 grame)
- 1 cană de hribi tăiaţi cubuleţe
- 1 cartof mare
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 1 gălbenuş
- 2 linguri de pesmet
- 1 linguriţă rasă coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă praf de curry
- 1 lingură rasă boia de ardei dulce
- 1 lingură de ketchup
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri de făină
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi cartoful, tăiaţi-l cubuleţe – ca pentru piure. Fierbeţi cartoful în apă cu sare 20-25 de minute.
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mare.
- Scurgeţi fasolea şi treceţi-o pe sub un jet de apă rece.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi usturoiul timp de 1-2 minute.
- Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le 2-3 minute.
- Adăugaţi cartofii şi fasolea.
- Condimentaţi cu boia de ardei, coriandru, curry, sare şi piper.
- Luaţi tigaia de pe foc.
- Adăugaţi ketchup-ul.
- Cu ajutorul unui mixer sau cu mâna, tocaţi mare legumele răcite.
[warning]Dacă nu sunteţi sigur asupra funcţionării mixerului dumneavoastră, zdrobiţi ingredientele cu mâna pentru a nu le transforma într-o pastă.[/warning] - Adăugaţi în amestec gălbenuşul de ou, bicarbonatul, pesmetul şi pătrunjelul tocat. Frământaţi bine pentru omogenizare.
- Formaţi 4 burgeri pe o suprafaţă unsă cu ulei.
- Introduceţi burgerii la rece – ca să se lege – pentru aproximativ 2 ore.
- Scoateţi burgerii de la rece, pudraţi-i cu făină şi rumeniţi-i pe ambele părţi – pe grătar sau într-o tigaie teflonată – timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Burgerii vegetarieni se pot servi asemeni celor din carne de vită – în chiflă, cu salată – sau cu garnituri vegetariene pe bază de orez şi/sau legume.
[tip]Pentu o variantă de post, puteţi elimina gălbenuşul de ou. [/tip]
[note]Prăjiţi în baie de ulei, burgerii vegetarieni se transformă în pârjoale.[/note]
Minunatä Rezetä.
Pe-asta musai il gatesc cat de curand! Dau de stire ce iese 🙂
@vegan G girl, just do it! N-are cum sa nu-ti placa.
e numai bun burgerul asta pentru gratarul meu de duminica
multumesc
Comments are closed.