Mai puţin cunoscută decât bruschetta cu roşii şi fileuri de anşoa, bruschetta cu roşii şi somon afumat este o alternativă elegantă la aceasta. Simplă şi rapidă, această tartină are toate ingredientele bunului gust: ulei de măsline, lămâie, usturoi şi somon afumat.
Încercaţi această bruschetta pentru petreceri sau ca aperitiv, înainte de cină.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 4 felii de pâine (sau 2 mari)
- 100 grame somon afumat
- 2 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi roşiile în cubuleţe mici.
- Amestecaţi roşiile cu zeama de lămâie, sare şi puţin piper.
- Curăţaţi căţelul de usturoi.
- Prăjiţi feliile de pâine.
- Frecaţi pâinea cu căţelul de usturoi.
- Stropiţi feiile de pâine cu ulei de măsline.
- Adăugaţi roşiile pe feliile de pâine.
- Adăugaţi fâşii de somon afumat.
Bruschetta cu roşii şi somon afumat se serveşte imediat.
[tip]Pentru un plus de gust şi consistenţă folosiţi pâinea neagră sau cu seminţe.[/tip]