Mai puţin cunoscută decât bruschetta cu roşii şi fileuri de anşoa, bruschetta cu roşii şi somon afumat este o alternativă elegantă la aceasta. Simplă şi rapidă, această tartină are toate ingredientele bunului gust: ulei de măsline, lămâie, usturoi şi somon afumat.

Încercaţi această bruschetta pentru petreceri sau ca aperitiv, înainte de cină.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Bruschetta cu somon afumat și roșii

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine (sau 2 mari)
  • 100 grame somon afumat
  • 2 roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi roşiile în cubuleţe mici.
  2. Amestecaţi roşiile cu zeama de lămâie, sare şi puţin piper.
  3. Curăţaţi căţelul de usturoi.
  4. Prăjiţi feliile de pâine.
  5. Frecaţi pâinea cu căţelul de usturoi.
  6. Stropiţi feiile de pâine cu ulei de măsline.
  7. Adăugaţi roşiile pe feliile de pâine.
  8. Adăugaţi fâşii de somon afumat.

Bruschetta cu roşii şi somon afumat se serveşte imediat.

[tip]Pentru un plus de gust şi consistenţă folosiţi pâinea neagră sau cu seminţe.[/tip]

print