O clasică a gustărilor italiene, bruschetta debordează de simplitate şi bun gust. O felie de pâine prăjită, frecată cu un căţel de usturoi, 1 lingură de roşii tocate şi amestecate cu ulei de măsline şi busuioc tăiat fin şi câteva fileuri abia văzute de anşoa deschid cum nu se poate mai bine drumul către o masă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
- 4 felii de pâine
- 1 căţel de usturoi
- 2-3 roşii
- 1 lingură frunze de busuioc tocate fin
- 2 linguri ulei de măsline
- 8-12 fileuri de anşoa
- sare
- piper
Preparare:
- Tocaţi roşiile fin, din cuţit.
- Amestecaţi roşiile cu uleiul de măsline, busuiocul tocat fin, puţină sare şi piper.
- Prăjiţi feliile de pâine.
- Frecaţi feliile de pâine cu căţelul de usturoi pe o singură parte.
- Puneţi roşii cu busuioc peste feliile de pâine.
- Adăugaţi câte 2-3 fileuri de anşoa peste roşii.
Bruschetta cu roşii, busuioc şi anşoa se serveşte caldă, la începutul mesei.
[tip]De regulă, bruschetta se prepară din felii mai mici de pâine (inclusiv baghete tăiate în felii oblice), pentru a putea fi servite mai elegant.[/tip]