Cele mai iubite băuturi ale Indiei – inclusiv cele extrem de puţine alcoolice – au la bază iaurtul, dar nici una nu este mai potrivită după vivacele feluri de mâncare ale bucătăriei indiene decât cele care combină fructele şi iaurtul într-un mix aromat, răcoritor şi digestiv.
Banana lassi – banana shake-ul Orientului – este doar unul dintre exemplele concrete, probabil cel mai rapid şi mai hrănitor dintre toate.
Porţii: 2
Timp de reparare: 10 minute
- 2 banane
- 500 ml iaurt gras
- 50 de grame de zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 vârf de cuţit de nucsoara rasă
Preparare:
- Decojiţi bananele şi rupeţi-le în bucăţi.
- Puneţi în paharul unui blender iaurtul, bananele, zahărul, zeama de lămâie şi nucșoara.
- Pasaţi toate ingredientele până obţineţi o spumă omogenă.
- Turnaţi banana lassi în două pahare şi ornaţi cu puţină pudră de nucşoară.
Banana lassi se consumă imediat sau după ce a stat două ore la rece, în special după mâncăruri picante.
[warning]Banana lassi se poate păstra la rece câteva ore, însă nu mai mult de o zi deoarece bananele se oxidează. [/warning]
[tip]Pentru această reţetă folosiţi iaurt rece şi banane bine coapte. Dacă bananele nu sunt suficient de coapte, lăsaţi-le câteva zile la temperatura camerei.[/tip]