Aripioarele de pui în stil tunisian la grătar sunt o gustare excelentă alături de o băutură rece. Marinate într-un amestec de ingrediente specific nordului Africii, aripioarele de pui fripte pe grătar se transformă într-o delicatesă.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la rece)
Ingrediente:
- 2 kilograme aripioare de pui (fără ultima articulaţie)
- 1 lingură de harissa
- 1 lingură mentă uscată
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 5 căţei de usturoi
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper
Preparare:
- Desfaceţi aripioarele pe articulaţie pentru a obţine “degeţele” (vezi foto).
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, harissa, boia de ardei, menta uscată, sare şi piper.
- Turnaţi marinata peste aripioare şi asiguraţi-vă că sunt bine acoperite de ea.
- Introduceţi aripioarele la rece pentru 2 ore.
- Frigeţi aripioarele de pui pe grătar, plită sau la cuptor.
Aripioarele de pui în stil tunisian se servesc fierbinţi.