Ceva Bun

Aripioare tunisiene la grătar

Aripioarele de pui în stil tunisian la grătar sunt o gustare excelentă alături de o băutură rece. Marinate într-un amestec de ingrediente specific nordului Africii, aripioarele de pui fripte pe grătar se transformă într-o delicatesă.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Desfaceţi aripioarele pe articulaţie pentru a obţine “degeţele” (vezi foto).
  2. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  3. Amestecaţi usturoiul cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, harissa, boia de ardei, menta uscată, sare şi piper.
  4. Turnaţi marinata peste aripioare şi asiguraţi-vă că sunt bine acoperite de ea.
  5. Introduceţi aripioarele la rece pentru 2 ore.
  6. Frigeţi aripioarele de pui pe grătar, plită sau la cuptor.

Aripioarele de pui în stil tunisian se servesc fierbinţi.

print