Aperitive de la sine înţelese în meniurile mexicane şi cele tex-mex , aceste aripioare picante la grătar se bucură de o popularitate universală. Marinate într-un amestec acru-iute specific bucătăriei mexicane – ale cărui arome de bază amintesc frapant de cele greceşti (oregano, scorţişoară)- aripioarele sunt ulterior fripte pe grătar şi servite alături de alte gustări mexicane şi sosuri specifice acestei bucătării.
Porţii: 4
Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la marinat)
Ingrediente:
- 16-20 aripioare de pui
- 120 ml suc de portocale
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri oţet de vin roşu
- 1 lingură usturoi tocat
- 2 linguriţe praf de chili
- 1 linguriţă chimion
- 1 1/2 linguri oregano uscat
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 linguriţă scortisoara macinată
Preparare:
- Pregătiţi aripioarele de pui: îndepărtaţi-le ultima articulaţie, spălaţi-le şi ştergeţi-le.
- Faceţi o marinată din restul ingredientelor.
- Puneţi aripioarele într-un vas cu capac sau pungă pentru marinat.
- Turnaţi marinata peste aripioarele de pui, amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru minim 2 ore.
- Scoateţi aripioarele din marinată şi frigeţi-le pe grătar sau în cuptor.
Aripioarele mexicane de pui se servesc imediat, cu guacamole.