Aperitive de la sine înţelese în meniurile mexicane şi cele tex-mex , aceste aripioare picante la grătar se bucură de o popularitate universală. Marinate într-un amestec acru-iute specific bucătăriei mexicane – ale cărui arome de bază amintesc frapant de cele greceşti (oregano, scorţişoară)- aripioarele sunt ulterior fripte pe grătar şi servite alături de alte gustări mexicane şi sosuri specifice acestei bucătării.
Porţii: 4
Timp de preparare: 50 de minute (plus 2 ore la marinat)
Ingrediente:
- 16-20 aripioare de pui
- 120 ml suc de portocale
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri oţet de vin roşu
- 1 lingură usturoi tocat
- 2 linguriţe praf de chili
- 1 linguriţă chimion
- 1 1/2 linguri oregano uscat
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 linguriţă scortisoara macinată
Preparare:
- Pregătiţi aripioarele de pui: îndepărtaţi-le ultima articulaţie, spălaţi-le şi ştergeţi-le.
- Faceţi o marinată din restul ingredientelor.
- Puneţi aripioarele într-un vas cu capac sau pungă pentru marinat.
- Turnaţi marinata peste aripioarele de pui, amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru minim 2 ore.
- Scoateţi aripioarele din marinată şi frigeţi-le pe grătar sau în cuptor.
Aripioarele mexicane de pui se servesc imediat, cu guacamole.
nu stiu cum sint altii, dar eu ma innebunesc dupa carnea de pui, iar reteta asta este deosebita!
Felicitari cu toata dragostea!
Nu cred ca voi apuca sa le fac pe toate. Dar, copiez pt proipria-mi colectie, in veselie. Si, bineinteles…salivez!
Chiar daca ma repet, FELICITARI!
Doru
Felicitari,sint foarte gustoase recetele voastre am pregatit multe dintre ele sint o salvare pentru mine.MULTUMIM.
PERICOL SOCIAL.MANINCA TOATA FAMILIA CA TURCII.MULTUMIM
o idee grozava
Comments are closed.