Aripioarele de pui sunt o gustare perfectă prin formă, gust, preţ şi disponibilitate. Aripioarele de pui cu bere la grătar au o savoare specială deoarece aromele, drojdiile şi zaharurile din bere se caramelizează pe aripioare într-un mod fericit adăugând cărnii un gust plăcut de pâine proaspătă.
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 2 kilograme aripioare de pui
- 1 sticlă de bere blondă (500 ml)
- 1 linguriţă busuioc uscat
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 linguriţă de piper
- 2 linguri rase sare de mare
Preparare:
- Cu ajutorul unei foarfeci sau a unui cuţit îndepărtaţi ultima articulaţie a aripilor.
- Desfaceţi aripioarele pe articulaţie pentru a obţine “degeţele”. (vezi foto).
[tip]Desfacerea aripioarelor pe articulaţie permite rumenirea lor uniformă.[/tip] - Amestecaţi sarea cu condimentele şi zdrobiţi-le într-un mojar.
- Presăraţi sare cu condimente pe aripioare.
- Frigeţi aripioarele pe grătar (sau plită) pe toate părţile până sunt pătrunse şi rumenite la suprafaţă.
- Stropiţi aripioarele din când în când cu bere în timpul procesului de frigere.
Aripioarele de pui cu bere la grătar se servesc imediat, cu maioneză cu usturoi şi/sau alte sosuri dulci sau picante.