Arayes kafta este o gustare libaneză, caldă, extraordinară: o plăcinţică friptă iute la grătar (plită sau tigaie), umplută cu amestecul picant parfumat de kafta. Genul de aperitiv cu care începe o masă şi care e atât de bun încât nu mai ai chef de altceva şi toată masa se rezuma la el.
Încercaţi-o alături de un pahar de iaurt rece.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 8 lipii medii
- 700 grame amestec de kafta
- 2 linguri de unt
- 800 ml iaurt pentru servire
Preparare:
- Ungeţi lipiile pe o parte cu unt.
- Aşezaţi fiecare lipie cu partea cu unt în sus.
- Adăugaţi câte 3 linguri amestec de kafta – vezi aici rețeta completă de amestec de kafta.
- Nivelaţi amestecul de carne într-un strat fin.
- Acoperiţi fiecare lipie cu carne cu o altă lipie, cu partea unsă cu unt în jos.
- Presaţi uşor, pentru uniformizare.
- Rumeniţi arayes kafta la grătar, plită sau într-o tigaie teflonată (fără grăsime), la foc mediu, pe ambele părți.
- Tăiaţi arayes kafta în 4 sferturi (2 tăieturi perpendiculare) cu o rolă de pizza sau un cuțit.
Arayes kafta se serveşte fierbinte cu iaurt şi alte mezes-uri libaneze.