Un omagiu adus bucătăriei italiene. Pentru că italienii iubesc roșiile, mozzarella și pesto. Combinația acestor elemente colorate, în ordinea corespunzătoare, ne-au dus cu gândul la steagul Italiei așa că i-am spus acestui aperitiv ușor de preparat și foarte arătos Viva Italia!
Porții: 6
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 12 felii de pâine toast
- 4 roșii
- 12 felii de mozzarella (cu diametrul egal cu o rondea de roșie)
- 12 lingurițe de sos pesto
Preparare:
- Așezati feliile de pâine una peste alta, câte pe 4. Cu ajutorul unui inel de inox (sau un pahar/cană), tăiați cercuri de pâine cu diametrul de aproximativ 5 cm.
- Puneți rondelel de pâine într-o tavă și băgați-le la cuptor până se rumenesc ușor.
- Tăiați feliile de mozzarella. Tăiați roșiile rondele nu foarte subțiri. Capetele nu se vor folosi.
- Înainte de servire, așezați pe un platou întins rondele de pâine. Adăugați rondele de roșie, feliile de mozzarella. Deasupra, ornați cu o lingurință de pesto.
Acest aperitiv se servește rece.
[warning] Roșiile înmoaie pâinea, de aceea se recomandă servirea imediată. [/warning]
[tip] Dacă nu aveți inel de inox, puteți tăia feliile de toast în 4 pătrate egale și să alegeți roșii mai mici pentru a obține rondele care să nu depășească în diametru felia de pâine.[/tip]
_______________________________________________