Ceva Bun

Aperitiv “Viva Italia!”

Un omagiu adus bucătăriei italiene. Pentru că italienii iubesc roșiile, mozzarella și pesto. Combinația acestor elemente colorate, în ordinea corespunzătoare, ne-au dus cu gândul la steagul Italiei așa că i-am spus acestui aperitiv ușor de preparat și foarte arătos Viva Italia!

Porții: 6

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Așezati feliile de pâine una peste alta, câte pe 4. Cu ajutorul unui inel de inox (sau un pahar/cană), tăiați cercuri de pâine cu diametrul de aproximativ 5 cm.
  2. Puneți rondelel de pâine într-o tavă și băgați-le la cuptor până se rumenesc ușor.
  3. Tăiați feliile de mozzarella. Tăiați roșiile rondele nu foarte subțiri. Capetele nu se vor folosi.
  4. Înainte de servire, așezați pe un platou întins rondele de pâine. Adăugați rondele de roșie, feliile de mozzarella. Deasupra, ornați cu o lingurință de pesto.

Acest aperitiv se servește rece.

[warning] Roșiile înmoaie pâinea, de aceea se recomandă servirea imediată. [/warning]

[tip] Dacă nu aveți inel de inox, puteți tăia feliile de toast în 4 pătrate egale și să alegeți roșii mai mici pentru a obține rondele care să nu depășească în diametru felia de pâine.[/tip]


_______________________________________________

print