Pentru iubitorii de pește, există viață și dincolo de clasicul pește prăjit în tigaie sau fript de grătar. File-urile de pește preparate la cuptor cu legume sunt din ce în ce mai căutate. Se pregătesc cât ai zice pește ;-).
Porții: 2
Timp de preparare: 30 minute
- 2 file-uri măricele de halibut (aproximativ 350 -400 g în total)
- 250 g spanac congelat
- 1 ou
- 1 linguriță rasă de mix de condimente: coriandru, piper alb, lemon grass, cardamom.
- 2 linguri de ulei
- 20 g unt
- 50 g mozzarella sau gruyere
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură rasă de făină
- 50 g parmezan ras
- 100 ml smântână dulce
- 1/2 linguriță de nucsoara
- sare și piper
Preparare:
- Preparați spanacul. Într-o tigaie adâncă, puneți uleiul la încins. Adăugați cățeii de usturoi întregi și sotați-i până își eliberează aroma. Scoateți-i cu o spatulă și aruncați-i.
- Preîncălziți cuptorul la 160 grade.
- Adăugați spanacul congelat. Lăsați-l să se înmoaie și amestecați, din când în când. Lăsați spanacul să dea în clocot până începe să scadă zeama.
- Adăugați smântâna dulce amestecată cu lingura de făină.
- După ce zeama a scăzut și spanacul are consistență de piure, adăugați parmezanul ras și amestecați până se topește. Adăugați nucșoara și potriviți de sare și piper. Trageți tigaia de pe foc.
- Separat, ungeți cu unt un vas termorezistent (vezi foto).
[tip] Mărimea vasului trebuie să corespundă cu cantitea ce va fi pregătatită. Alegeți un vas care are baza egală cu un file de pește. [/tip] - Așezați primul file de pește. Presărați jumătate din mixul de condimente. Potriviți de sare.
- În spanacul ușor răcit adăugați un ou crud și amestecați bine. Acesta va ajuta spanacul să prindă consistență la cuptor.
- Turnați spanacul peste file în vasul termo-rezistent.
- Adăugați cel de-al doilea file deasupra.
- Presarați restul de condimente și sare.
- Puneți deasupra mozzarella felii.
- Dați vasul la cuptor pentru 15 minute.
Acest fel de mâncare se servește cald.
[tip] Halibutul are o aromă puternică de pește. Pentru cei care preferă un pește mai puțin puternic, aceste se poate înlocui cu cod sau pangasius. [/tip]
Ar fi mai bine sa invatati limba romana si engleza mai temeinic; atunci veti afla ca in limba romana nu exista cuvantul “halibut” deoarece aceasta este denumirea din limba engleza a pestelui car in limba romana se numeste “COD”.
O, Doamne! Faceţi o confuzie majoră. În orice limbă. Halibutul e un peşte scump şi foarte râvnit din familia hippoglossus (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Hippoglossus), peşti plaţi, care trăiesc pe fundul marilor,din care face parte şi calcanul. Codul e un peşte mult mai ieftin şi mai banal, care se regăseşte în mai multe oceane. Face parte din familia Gadidae (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Gadidae). Probabil confundaţi halibutul cu haddock-ul, care face parte din familia Gadidae.
Comments are closed.