O gustare făcută pentru a fi împărţită cu prietenii, în faţa televizorului, la un meci de fotbal sau un film. Pulpele inferioare de pui, ciocănelele, marinate într-un amestec cu condimente levantine şi rumenite la cuptor aduc aminte ca gust de mult iubita şaormă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute (plus minim 2 ore pentru marinare)
Ingrediente:
- 16 ciocănele de pui
- 400 grame de iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă praf de chili
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură praf de curry
- 1 lingură rasă de chimion
- 1 linguriţă rasă boabe de coriandru măcinate
- 1 linguriţă rasă nucsoara
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi ciocănele de pui. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Amestecaţi iaurtul cu uleiul, usturoiul, zeama de lămâie şi restul condimentelor.
- Introduceţi ciocănele în marinată pentru minim 2 ore.
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Scoateţi şi scurgeţi-le de marinată. Pregătiţi o tavă cu grătar.
- Puneţi un pahar de apă în tavă şi ciocănelele pe grătarul de deasupra.
- Introduceţi tava la cuptor pentru 40 de minute.
Ciocănele de pui orientale se servesc fierbinţi, cu sosuri dulci sau picante.
______________________________