O garnitură deosebită, 100% vegetală, batoanele de legume la cuptor lasă loc imaginației pentru combinații diverse. Profitați de dulceața din țelină și morcovi din acest fel simplu de preparat și care merge atât de bine alături de fripturi.
Porții: 4
Timp de preparare: 40 de minute
- o jumătate de kilogram de țelină rădăcină, curățată
- o jumătate de kilogram de morcovi, curățați
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură rasă de zahăr sau miere
- 30 grame de unt
- 1 cană de supă de legume (sau apă)
- sare și piper
- cimbru (opțional)
Preparare:
- Tăiați legumele în formă de batoane, cu grosimea de 1-2 cm.
- Așezați legumele într-o tavă întinsă, stropită cu puțin ulei.
- Asezonați cu sare, piper și zahăr (sau miere).
[tip] Dacă vă place aroma cimbrului, presărați și cimbru în această etapă. [/tip] - Puneți bucățele de unt printre legume.
- Turnați supa de legume (sau apa) în tavă și dați la cuptor, la foc mediu, aprox. 30 de minute. Legumele sunt gata când se rumenesc și zahărul (sau mierea) se caramelizează.
Batoanele de legume se servesc calde, ca garnitură pentru toate tipurile de carne și pește.
Această rețetă se poate servi ca fel principal când țineți post.
[tip] Pentru mai multă consistență, puteți adăuga 4 cartofi medii, tăiați felii mari, cu tot cu coajă. Ideal, merg cartofii roșii, noi, tăiați în patru, pe lungime. [/tip]