Combinațiile cu ton în salate sunt numeroase și depășesc clasica rețetă cu porumb și ceapă verde. O variantă lejeră și foarte ușor de pregătit este salata cu ton, măsline umplute cu anșoa și tulpină de țelină.
Porții: 1
Timp de preparare: 10 minute
- 8 frunze de salată verde
- 1 conservă de ton în apă (fulgi)
- 6-8 măsline verzi umplute (cu anșoa sau cu gogoșar)
- 1 lămâie
- o jumătate de ardei kapia roșu
- o tulpină de țelină fără frunze (1 fir)
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- sare și piper
Preparare:
- Spălați frunzele de salată sub jet de apă rece. Tăiațile fâșii subțiri și așezați-le într-un bol de salată.
- Scurgeți tonul de apă și adăugați-l peste salată.
[tip] Pentru ca salata să fie gustoasă, tonul trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip] - Tăiați ardeiul kapia și tulpina de țelină rondele. Adăugați-le peste salată.
- Presărați măslinele peste și stropiți totul cu ulei de măsline.
- Potriviți de sare și piper. Stoarceți zeama de la o jumătate de lămâie peste salată.
Salata de ton se servește imediat, decorată cu o jumătate de lămâie.