Drobul de miel este centrul de greutate al mesei de Paşte. Pentru că e greu de conceput paştele fără miel şi mielul fără organe. Din cele două constante se naşte a treia: drobul de miel. Gustare rece, festivă, drobul de miel e principala atracţie a mesei. În jurul lui se aranjează friptura, ouăle vopsite, vinul, celelate.
Reţetă: Drob de miel
Ingrediente:
- organele şi praporul unui miel de 7-8 kilograme
- 300 grame ceapă verde
- 2 legături pătrunjel verde
- 2 legături mărar verde
- 300 grame ceapă uscată
- 3 ouă mari
- sare
- piper
Preparare:
- Organele şi praporul se spală bine. Praporul se ţine în apă rece până la prepararea întregului drob.
- Ceapa uscată şi ceapa verde se curăţă, se spală, se taie mărunt.
- Ouăle se trec sub jet de apă rece. Mărarul şi pătrunjelul verde se spală şi se toacă mărunt.
- Măruntaiele de miel se fierb în apă cu sare (cam jumătate de oră), se spumează şi se răcesc.
- Ceapa şi măruntaiele se înăbuşă în 50 ml ulei cu 50 ml apă şi se toacă bine cu maşina.
- Se amestecă totul cu ou, pătrunjel, mărar verde, piper şi sare.
- Cu această compoziţie se umple praporul şi se împătureşte.
- Se aşează drobul cu grijă în tavă cu 50 ml ulei şi se ţine la cuptor – la foc mediu (170 de grade) – 15 minute, până se leagă întreaga compoziţie.
- După răcire se porţionează.
- Se serveşte rece.
Timp de pregătire: 30 minute
Timp de gătire: 1 oră
Porţii: 8
asa e, greu de conceput paste fara drob de miel. merci de reteta, e simpla si la obiect. sper sa imi iasa 🙂 sa imi tineti pumnii
Comments are closed.