Pastele fără sosuri albe (pe bază de smântână) conferă echilibru dietelor, mai ales ca fel principal la masa de prânz: sunt foarte sățioase, asigură aportul caloric necesar până la cină și, fierte al dente, au un indice glicemic scăzut.
Această rețetă de paste – capellini cu brânză, pesto și roșii – este simplă, atât ca ingrediente (doar 5 ingrediente de bază), cât și ca timp și modalitate de prepare. Un fel de mâncare ușor, aproape fragil și totuși plin de consistență.
Reţetă: Capellini cu brânză, pesto și roșii
Ingrediente:
- 500 g de capellini (se pot înlocui cu spaghetti)
- 300 g de roșii (sau roșii cherry)
- 100 g de sos pesto
- 150 g brânză proaspătă de capră
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper
- busuioc proaspăt, pentru decor (opțional)
Preparare:
- Fierbeți pastele al dente în apă cu puțină sare. Atenție la timpul de fierbere – capellini sunt subțiri și trebuie fierte puțin.
- Separat, într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și sotați puțin roșiile tocate cubulețe. Adăugați sosul pesto și lăsați la foc mic 3-4 minute. După ce roșiile s-au înmuiat, luați tigaia de pe foc.
- Scurgeți pastele și adăugați-le în tigaia cu sosul pesto și roșiile (focul să fie oprit). Amestecați ușor cu un clește de paste ca să nu rupeți pastele.
- Adăugați sare și piper după gust.
- Porționați pastele în mod egal în 4 farfurii de servire. Adăugați brânza proaspătă de capră deasupra, bucăți sau fărâmițată. Decorați cu frunze proaspete de busuioc.
- Pastele se servesc imediat, calde. Pentru această rețetă nu se recomandă adaos de parmezan, pentru a nu umbri gustul brânzei proaspete.
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 4
daca nu am capelini, cu ce le pot inlocui?
@viorica, asa cum este scris la ingrediente, le poti inlocui cu spaghetti.
Comments are closed.