Sezonul de gogoşi nu trece niciodată. Fie iarnă, fie vară, ni se face poftă de gogoşi din când în când. Iar gogoşile cu lingura, cele cu aluatul mai moale, sunt printre reţetele de gogoşi favorite ale celor mici. Reţeta de mai jos este una specială pentru că combină gogoşile cu reţeta de banana bread . Secretul este să foloseşti banane bine coapte.

Reţetă: Gogoşele cu banane

Ingrediente:

  • 1 banană coaptă
  • 1 ou
  • 150 grame de iaurt
  • 120 grame de făină
  • 1 vârf de lingură de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingurită de coajă de lămâie rasă
  • esenţă de vanilie (opţional)
  • 300 ml de ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră (opţional)

Preparare:

  1. Într-un castron încăpător zdrobim banana cu o furculiţă.
  2. Adăugăm oul, iaurtul, zahărul, coaja de lămâie şi sarea şi amestecăm cu un tel pentru omogenizare.
  3. Încorporăm făina puţin câte puţin dar fără a amesteca exagerat aluatul.
  4. Încingem uleiul într-o tigaie pentru a prăji gogoşile. Cantitatea de ulei poate varia în funcţie de adâncimea şi diametrul tigăii.
  5. Când uleiul este destul de încins, se bagă lingura în ulei după care se ia o lingură de aluat şi se bagă la prăjit. Pentru a menţine temperatura uleiului la nivelul necesar pentru prăjirea uniformă, nu se bagă prea multe gogoşi dintr-odată.
  6. Gogoşile se prăjesc pe toate părţile până se rumenesc bine şi se scot pe o tavă tapetată cu hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
  7. Se pudrază cu zahăr pudră (opţional).

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20 minute

Porţii: aproximativ 20 de gogoşi

print