Spaghetti cu legume coapte cuceresc prin gustul unic, dulceaţa şi prospeţimea deosebită. O reţetă de paste vegetariene, uşor şi repede de preparat, pe care o va îndrăgi orice omnivor.
[note]Legumele din reţeta de mai jos se pot coace şi la cuptor, dar versiunea de faţă câştigă prin rapiditatea de gătire.[/note]
Vezi aici și rețeta de Paste cu dovleac, bacon și parmezan.
Reţetă: Spaghetti cu legume coapte
Ingrediente:
- 250 grame spaghetti
- 1 dovlecel mic
- 1 vânătă mică
- 1 ceapă roşie
- 1 ardei gras (roşu)
- 2 căţei de usutroi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt tocat
- 3 linguri parmezan ras (opţional)
- sare
- piper
Preparare:
- Fierbeţi pastele al dente. Păstraţi câteva linguri din apa în care au fiert.
- Curăţaţi ceapa, ardeiul, capetele vinetei şi dovlecelului.
- Tăiaţi dovlecelul şi vânăta în cuburi potrivit de mari.
- Tăiaţi ardeiul şi ceapa în pătrate cam de aceleaşi dimensiuni.
- Sotaţi legumele într-o tigaie cu ulei de măsline până când prind culoare şi se înmoaie.
- Stropiţi legumele cu apa în care au fiert pastele.
- Adăugaţi zeama de lămâie, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat, pastele, sare şi piper după gust.
- Amestecaţi şi serviţi imediat, eventual cu parmezan presărat.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porţii: 2