Simbol al răsfăţului (alături de o cupă de şampanie), căpşunile trase în ciocolată se pot cosuma ca atare, ca o gustare dulce, sau pot decora torturi sofisticate. O reţetă simplă de tot – căpșuni în ciocolată. Se pot folosi și pentru a orna prăjituri sau torturi.
[readalso] Vezi aici și rețeta de: Spumă de căpșuni. [/readalso]
Reţetă: Căpșuni în ciocolată
Ingrediente:
- 20 de căpşuni mari, bine coapte
- 200 grame ciocolată de menaj (minim 52% caco)
- 1 lingură de ulei
Preparare:
- Spălaţi şi ştergeţi bine fructele.
- Topiţi ciocolata în bain marie.
- Încorporaţi uleiul în ciocolată.
- Luaţi ciocolata de pe foc (dar lăsaţi-o deasupra vaporilor).
- Treceţi fiecare căpşună prin ciocolată.
- Puneţi fructele trase în ciocolată pe o farfurie din ceramică (porţelan), sticlă sau plastic.
- Introduceţi la rece pentru 1 oră.
Timp de pregătire: 10 minute + 1 oră la rece
Timp de gătire: 5 minute
Porții: 20 de bucăți
[note] Pentru că ciocolata este caldă, folosiți o furculiță mică de desert pentru a trece căpșunile prin ciocolată. [/note]
Căpşunile în ciocolată se servesc ca tare sau se pot folosi ca decoruri comestibile pentru alte deserturi.