O reţetă de desert foarte rapidă, numai bună de potolit pofta de dulce – ștrudel cu banane și ciocolată. Decadenta ciocolată topită din acest ştrudel face pereche perfectă cu consistenţa cremoasă a bananei.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Prăjitură germană cu vișine. [/readalso]
Reţetă: Ștrudel cu banane și ciocolată
Ingrediente:
- 4-5 foi de plăcintă sau aluat de ștrudel
- 2 banane
- 80 grame ciocolată neagră (granule sau tăiată din cuţit)
- 60 grame unt topit
- 2 linguri zahăr pudră
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Topiţi untul într-o crăticioară.
- Decojiţi bananele.
- Ungeţi o tavă cu puţin unt.
- Întindeţi o foaie de plăcintă în tavă şi ungeţi-o cu unt, cu ajutorul unei pensule.
- Adăugaţi următoarea foaie peste prima şi ungeţi din nou cu unt. Continuaţi la fel cu celelalte.
- Tăiaţi ciocolata din cuţit (dacă nu e pastile/granule).
- Puneţi bananele una lângă alta, pe lat, peste foile de plăcinte, aproape de margine.
- Adăugaţi ciocolată între şi pe lângă cele două banane.
- Pliaţi marginile aluatului, pe lung (vezi foto).
- Rulaţi foile.
- Puneţi strudelul în tavă cu punctul de închidere a foilor în jos.
- Faceţi 3-4 tăieturi pe suprafaţa ştrudelului.
- Ungeţi ştrudelul cu restul de unt topit.
- Introduceţi la cuptor pentru 13-15 minute, până când ciocolata este topită şi aluatul rumenit.
- Scoateţi ştrudelul şi pudraţi-l cu zahăr.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 4
[tip]Dacă vreţi ca ştrudelul să fie mai moale şi mai puţin casant, puteţi acoperi tava, după ce aţi scos-o din cuptor, cu un şervet din pânză.[/tip]
Ştrudelul se serveşte cald sau rece, simplu, cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.