Pulpele dezosate de curcan sunt predispuse pentru a se transforma într-o friptură delicioasă. În combinaţie cu gusturile italiene de usturoi şi rozmarin, stropite cu ulei de măsline şi pudrate cu praf de chili, curcanul se transformă într-o friptură excelentă.
Porţii: 4
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 1,4 kilograme pulpă de curcan dezosată
- 6 căţei de usturoi
- 3 crenguţe de rozmarin
- 1 lingură rasă fulgi de chili sau boia de ardei iute (opţional)
- 4 linguri ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade (temperatură medie).
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în fâşii, pe lungime.
- Tăiaţi tulpinile de rozmarin cu foarfeca în bucăţi de 4-5 centimetri.
- Frecaţi carnea cu sare şi piper măcinat.
- Cu ajutorul unui cuţit cu lamă scurtă şi ascuţită, faceţi incizii în părţile mai groase ale cărnii.
- Introduceţi câte o fâşie de usturoi şi o bucată de tulpină de rozmarin în fiecare incizie.
- Presăraţi carnea cu fulgi de chili sau boia de ardei iute.
- Puneţi carnea în tavă şi stropiţi-o cu ulei de măsline.
- Adăugaţi în tavă vinul şi introduceţi la cuptor pentru 60 de minute.
Friptura de curcan cu vin alb, usturoi şi rozmarin se serveşte cu garnitură de cartofi şi salată.
Va multumesc pentru tot ce-mi trimiteti,retetele sint foarte corecte si nu dau niciodata gres.Va multumesc din nou si va urez un an bun si fericit tuturora.
leonard….Israel
Comments are closed.