O salată proaspătă şi totodată consistentă, excelentă în orice perioadă a anului. Mugurii de ridiche japoneză*, cu gustul lor proaspăt-picant, sunt cei care dau acestei salate un caracter aparte.
Porţii: 2
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
- 1 conservă de ton bucăţi (180 gr., în suc propriu sau ulei)
- 1 ou
- 8 -10 frunze de salată verde
- 2 roşii medii
- 1/2 castravete lung
- 4 cepe verzi tinere
- 4 linguri boabe de fasole roşie fiartă (din conservă)
- 4 linguri muguri de ridiche japoneză
- 6 linguri vinegretă
- 1/2 lămâie
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi oul mediu spre tare (8-9 minute de când fierbe apa). Puneţi oul fiert imediat în apă rece şi lăsaţi-l să se răcească în ea pentru a facilita decojirea.
- Decojiţi oul şi tăiaţi-l în felii subţiri.
- Clătiţi boabele de fasole cu apă rece.
- Tăiaţi tulpinile de ceapă verde în patru, pe lungime.
- Tăiaţi fâşiile de salată verde, spălate şi zvântate, în fâşii de 2 degete grosime.
- Tăiaţi roşiile în cuburii sau felii mărişoare.
- Tăiaţi castraveţii în cuburi cu latura de 2-2,5 centimetri.
- Aşezaţi salata într-un strat pe două farfurii de servire.
- Adăugaţi roşiile şi castraveţii.
- Adăugaţi ceapa şi oul.
- Adăugaţi tonul scurs.
- Adăugaţi, în mijlocul farfuriei, boabele de fasole (vezi foto).
- Presăraţi mugurii de ridiche japoneză.
- Stropiţi tonul cu vinegretă.
- Adăugaţi piper proaspăt măcinat.
- Decoraţi cu bucăţi de lămâie.
Salata de ton cu muguri de ridiche japoneză se serveşte imediat.
[note]
*Mugurii de ridiche japoneză încolţesc în 6-7 zile, în apă sau suport special. Seminţele de ridiche japoneză se comercializează în magazinele de plante sau în cele naturiste. [/note]