Un piure-cremă de linte, onctuos şi aromat, realizat pe reţeta clasică de hummus dar mai rapid de preparat decât versiunea din năut. Încercaţi-l ca gustare, garnitură sau ca sos (mai diluat) pentru mâncărurile orientale din carne preparate la grătar. Un excelent preparat vegetarian/de post.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 500 grame linte roşie
- 1 lămâie
- 150 ml tahini
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă chimion turcesc
- sare şi piper alb
Preparare:
- Spălaţi lintea în mai multe ape reci.
- Puneţi la fiert lintea în apă cu puţină sare. Apa trebuie să depăşească cu 4-5 degete lintea.
- Fierbeţi până când apa a scăzut şi lintea s-a pătruns bine /30-40 minute). Aveţi grijă ca lichidul să nu scadă prea mult.
- Scurgeţi lintea – păstraţi o parte din zeama în care a fiert – se pasează (în robot / blender).
- Amestecaţi pasta de linte cu cea de susan (tahini), chimionul, zeama de la lămâie şi usturoiul tocat pastă.
- Se adaugă, amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până obţineţi o cremă fină, dar consistentă.
- Potriviţi de sare şi piper.
Crema de linte se serveşte cu lipii, la temperatura camerei, stropită cu ulei de măsline şi sumac.
abia astept sa o fac, pare o reteta super simpla si “fresh” pt vara!!! am sa revin cu apreciarea finala 🙂
Comments are closed.