Pulpele de pui sunt în sine o invitaţie la grătar. Marinate în iaurt, cu mixuri de condimente nord-africane, aceste pulpe de pui se vor topi de fericire, pe grătar şi în gură. Fragede, picante, desăvârşite.
Porţii: 4
Timp de preparare: 1 oră (plus 4 la marinat)
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui
- 400 ml iaurt
- 1 lingură rasă de harissa
- 1 lingură zdravănă de ras el hanout
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 1 lingură rasă de sare
Preparare:
- Crestaţi pulpele din loc în loc (2-3 ori pe fiecare parte).
- Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.
- Amestecaţi iaurtul cu sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline, harissa şi ras el hanout.
- Turnaţi iaurtul cu condimente peste pulpele de pui.
- Introduceţi la rece pentru minim 3-4 ore înainte de utilizare.
[tip]Carnea se scoate de la marinat cu 1-2 ore înainte de a se pune pe grătar. [/tip] - Scoateţi pulpele de pui din marinat şi puneţi-le pe grătar, bine scurse, la foc mediu.
- Rumeniţi pulpele, pe ambele părţi, timp de 20-30 de minute (pe fiecare parte).
[tip]Pentru un tratament termic uniform, acoperiţi pulpele de pui pe grătar cu o folie de aluminiu.[/tip]
Pulpele de pui la grătar se servesc cu diverse salate.