urda_51

La fel ca ricotta, urda este un derivat al laptelui produs din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză, din cheagul laptelui după separarea zerului. Urda se obține din zerul rămas după producerea cașului de oaie, în timp ce ricotta se fabrică din zerul rămas de la mascarpone sau provolone.

Urda este o brânză albă, granulată, mai uscată, cu un gust ușor și proaspăt. Poate înlocui ricotta în majoritatea rețetelor, în special în cele cu umplutură de ricotta și spanac, dar și la deserturi. În bucătăria românească, urda se combină cel mai bine cu mărarul, ca umplutură pentru clătite, plăcinte sau langoși.

De asemenea, se servește și ca atare, cu roșii, mai ales primăvara, sau în salate. Este preferată în regimuri și diete datorită conținutului slab de grăsimi.

print
SHARE
Articole anterioareSalvia
Următoarele articoleOmletă marocană

1 comentariu

Comments are closed.