Un risotto special datorită gustului unic dat de hribi. Carnea de pui dă consistenţă acestui fel de mâncare rapid şi gustos.
Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute
- 400 grame pui fără os şi piele
- 300 grame hribi
- 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli)
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 ceapă
- 2 linguri zdravene de unt
- 1 litru supă de pui
- 3 linguri de parmezan ras
- 1/2 linguriţă rasă nucsoara macinată
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite.
- Tăiaţi ciupercile cubuleţe.
- Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi rumeniţi ceapa.
- Adăugaţi puiul şi ciupercile.
- După ce ceapa a devenit translucidă, adăugaţi orezul şi amestecaţi până devine sticlos.
- Stingeţi cu vinul alb.
- Încorporaţi treptat supa de pui călduţă.
- Fierbeţi orezul la foc mediu pe mic până când toată supa este absorbită.
- Adăugaţi nucşoara măcinată.
- Încorporaţi parmezanul ras.
- Asezonaţi cu sare şi piper şi luaţi vasul de pe foc.
- Adăugaţi pătrunjelul tocat.
Risotto cu pui şi hribi se serveşte fierbinte.
Eu nu am iubit in mod special orezul, dar dupå ce am fåcut reteta asta … pot spune cå e f. bun. Am avut teamå så fac reteta crezand cå e ca si pilaful nostru romanesc, unde boabele de orez sunt moi, terciuite… Dar mancarea asta e perfectå ! Multumesc pentru inspiratie.
Comments are closed.