Emmenthaler (emmentaler) a devenit sinonim al brânzeturilor elvețiene, un simbol folosit adesea chiar pentru brânza în sine. Celebră datorită găurilor din interiorul calupurilor, emmenthaler are un gust inconfundabil și o culoare galben închis. Numită la noi și svaițer, brânza emmenthaler autentică provine din Valea Emmei, Elveția, dar există unități de producție și în Franța și Germania, nefiind subiectul unei protecții stricte ca gruyere.
Golurile din brânză se formează prin producerea dioxidului de carbon de către bacteria folosită la fabricarea acesteia, care consuma acidul lactic din cheag. Elvețienilor le place să spună că golurile din brânza emmenthaler se pot copia ușor, dar gustul produsului autentic este inimitabil.Perioada de maturare pentru emmenthaler este între 4 și 10 luni.
Se folosește mai ales pentru fondue, mâncăruri gratinate, sau ca sortiment în platourile de brânzeturi.
[…] Emmenthaler […]
[…] ingredient de bază pentru fondue de brânză, Fontina se folosește asemănător cu gruyere și emmenthaler în special la preparatele gratinate la cuptor sau în sosuri de brânză pentru […]
Comments are closed.