Un sandviş cu adevărat special, ce poartă amprenta elementelor definitorii ale culturii culinare suedeze. O gustare populară în ţara Ikea, pe bază de lipie suedeză, muştar pentru somon (cu miere, hrean şi mărar), somon afumat şi creveţi.

[note]Din păcate pentru potenţialii doritori, în România, cele mai multe din ingrediente sunt importate din Suedia şi se găsesc doar la magazinul Ikea din Bucureşti.[/note]

Porţii: 1

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 1 wrap (lipie suedeză dreptunghiulară, pentru rulat)
  • 2 linguri muştar pentru somon cu miere și mărar
  • 2 frunze de salată verde
  • 2 fâşii de somon afumat
  • 3 linguri de creveti mici, prefierţi, decorticaţi
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Spălaţi şi zvântaţi frunzele de salată.
  2. Ungeţi cu muştar pentru somon 3 sferturi din wrap.
  3. Aşezaţi peste muştar somonul afumat.
  4. Adăugaţi frunzele de salată.
  5. Adăugaţi creveţii bine scurşi.
  6. Asezonaţi cu puţin piper proaspăt măcinat.
  7. Rulaţi strâns.
  8. Tăiaţi în 2-3 bucăţi, cu tăieturi diagonale.

Sandvişul suedez cu somon afumat şi creveți se serveşte ca atare, rece sau la temperatura camerei.

print

2 Comentarii

  1. am avut ocazia sa maninc asa ceva preparata chiar de un suedez
    este asa de bun incat este pacat sa le uiti intr-un taxi

Comments are closed.