O frigăruie chinezească de pui cu adevărat deosebită căreia marinata îi conferă nu doar o aromă unică ci şi o suculenţă aparte. Serviţi aceste frigărui în compania simplă dar rafinată a unor paste cu susan.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute (plus 2 ore pentru marinare)

Ingrediente:

  • 1,2 kilograme piept de pui, fără os sau piele
  • 4 linguri sos hoisin
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 lingură rasă cinci mirodenii
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi carnea în cuburi egale.
  2. Amestecaţi sosul hoisin cu amestecul de cinci mirodenii, zeama de lămâie, sosul de soia, zahărul şi puţin piper.
  3. Introduceţi la rece pentru 2 ore.
  4. Înşiraţi bucăţile de carne pe beţele de frigărui.
  5. Frigeţi frigăruile pe grătar sau plită.

[tip] Dacă alegeţi să le frigeţi pe grătar, puneţi beţele de frigărui la înmuiat în apă cu 30 de minute înainte de a pune carnea pe ele pentru a nu lua foc. [/tip]

    Frigăruile de pui cu cinci mirodenii se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

    print

    2 Comentarii

    Comments are closed.