O supă cremă de roşii cu arome distincte italiene, dulce acrişoară, picantă şi parfumată, servită cu ravioli umpluţi cu brânză. O adevărată sărbătoare de vară.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 800 grame passata de roşii (pulpă de roşii decojite)
  • 2 căni supă de pui
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate
  • 300 grame ravioli

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o.
  2. Îndepărtaţi seminţele ardeiului şi tocaţi-l.
  3. Topiţi untul într-o oală.
  4. Adăugaţi ceapa şi ardeiul şi sotaţi-le uşor timp de 1 minut.
  5. Adăugaţi făina şi rumeniţi-o uşor timp de aproximativ 20 de secunde.
  6. Adăugaţi passata de roşii şi supa.
  7. Fierbeţi la foc mediu timp de 20 de minute.
  8. Adăugaţi busuiocul tocat.
  9. Pasaţi supa în blender.
  10. Fierbeţi ravioli conform instrucţiunilor de pe etichetă.

Supa picantă de roşii cu busuioc se serveşte fierbinte, la temperatura camerei sau rece, cu ravioli.

[tip] Puteţi cumpăra ravioli de la supermarket (raftul cu paste uscate sau la frigiderul cu paste proaspete). Se pot înlocui cu alte paste umplute cu brânză.[/tip]

print

1 comentariu

  1. Am facut reteta asta pana acum de doua ori, e delicioasa si rapida (am cumparat conserva de rosii deja decorticate). In loc de supa de pui am folosit supa de legume, iar a doua oara nu am gasit ravioli si mi-a parut tare rau. E mult mai buna cu ravioli decat cu crutoane.

Comments are closed.