O reţetă simplă şi gustoasă, de o eficienţă gospodărească, ce pune în comun friptura şi garnitura, aromate cu usturoi, lămâie şi oregano. Gusturi simple şi desăvârşite ale bucătăriei greceşti, reunite în acestă reţetă de Kotopoulo Skorthato.
Porţii: 4
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1,4 kilograme cartofi
- 6 căţei de usturoi
- 2 lămâi
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri rase oregano uscat
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade (foc mare).
- Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii groase, pe lungime.
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în felii.
- Spălaţi lămâile şi tăiaţi-le în sferturi, pe lungime.
- Amestecaţi cartofii cu 2 linguri de ulei de măsline, oregano, 1 linguriţă de sare şi puţin piper.
- Puneţi cartofii în tavă.
- Adăugaţi pulpele de pui în tavă, printre cartofi.
- Adăugaţi usturoiul şi feliile de lămâie printre cartofi și pui.
- Presăraţi cu puţină sare şi piper.
- Adăugaţi restul de ulei şi 200 ml de apă.
- Acoperiţi cu o folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 40 de minute.
- Îndepărtaţi folia şi mai lăsaţi la cuptor 10-15 minute, până când carnea şi cartofii prind o culoare frumoasă.
Pulpele de pui cu cartofi la cuptor se servesc fierbinţi, cu diverse salate.
reteta testata ieri! excelenta! va urmaresc cu… pofta!
@irina, sa le multumim grecilor:)
MARFA PULPELE AM DAT PE SPATE TOTA LUMEA SINPLU SI EFICIENT BVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
Da, si eu am pregatit reteta asta…e minunataaaa!!
Si revin si spun ca si a doua oara a iesit foarte buna…as dori totusi sa-mi spuneti care ar fi motivul pentru care nu mi s-au rumenit in cele 10 minute in care le-am tinut fara folie? multumeeeesc 🙂
PUTEREA FOCULUI NU A FOST BINE REGLATA DRAGA MEA, DAR MAI INCEARCA SI VEI REUSI ,CULOAREA ESTE USOR ARAMIE SI ESTE SUPERBA
da e faina o sa o incerc astazi
Super buna reteta !!!! O combinatie de dulce-acrisor…..am facut-o si eu azi …..yumyyyy…:x merita incercata! Probabil k nu s-a rumenit din cauza cuptorului …eu am electric si pe tot parcursul l-am lasat la 200 de grade si a iesit ok …adik intocmai !
foarte bune aceste pulpite.
DACA RESPECTATI INTOCMAI RETETA , PAPILELE GUSTATIVE SE VOR BUCURA DE O ADEVARATA MINGAIERE A BUNULUI GUST
Si eu am testat reteta in seara asta,foarte buna
am probat sunt foarte bune super reteta
Comments are closed.