Porţii: 250 ml
Pentru:carne roşie, porc, pui, peşte, legume
Ingrediente:
4 linguri de ulei de măsline
1 legăturică de tarhon proaspăt, tocat
1 portocală (coaja rasă şi sucul extras)
1 lămâie (coaja rasă şi sucul)
2 linguri oţet (preferabil din Sherry, sau din vin de bună calitate)
2 linguriţe sare
1 linguriţă de usturoi tocat
1 linguriţă de ghimbir ras
1/2 linguriţă pudră de chili
1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat

marinate

Porţii: 250 ml

Pentru: marinată umedă pentru carne roşie, porc, pui, peşte, legume

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 legăturică de tarhon proaspăt, tocat
  • 1 portocală (coaja rasă şi sucul extras)
  • 1 lămâie (coaja rasă şi sucul)
  • 2 linguri oţet (preferabil din Sherry, sau din vin de bună calitate)
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă de usturoi tocat
  • 1 linguriţă de ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă pudră de chili
  • 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat

___________________

print