O reţetă rapidă şi uşoară, mai ales dacă aveţi la dispoziţie o plită sau o tavă-grătar. Somonul, gătit cu lămâie şi servit cu păstăi de fasole (teci), gătite în acelaşi timp pe plită, cu usturoi, lămâie şi ulei de măsline, vă va salva cina.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon (a câte 150 grame bucata)
- 400 grame fasole verde congelată
- 4 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
- Extrageţi sucul de lămâie.
- Ungeţi bucăţile de pește cu zeamă de lămâie şi ulei. Asezonaţi cu sare şi piper.
- Frigeţi bucăţile de peşte pe toate părţile pe plită – dacă nu aveți plită, într-o tigaie de teflon fără grăsime sau pe o tigaie-grătar.
- Stropiţi peştele din când în când cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
- Când peştele este pe jumătate gătit, adăugaţi lângă el pe plită păstăile de fasole.
- Întoarceţi de câteva ori păstăile până se înmoaie.
- Stropiţi păstăile cu ulei de măsline şi asezonaţi-le cu sare şi piper.
- Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi-l să se rumenească împreună cu păstăile încă 1-2 minute.
Serviţi peştele imediat cu păstăile de fasole alături de jumătăţi de lămâie.
__________________________________________