Ravioli umpluţi cu brânză, eliberaţi într-un sos de roşii aromat cu capere şi busuioc, arată încă o dată, dacă mai era nevoie, simplitatea şi puritatea gusturilor din bucătăria italiană. Ravioli proaspeţi se pot cupăra sau face relativ uşor în bucătăria dumneavoastră. Puteţi folosi instrucţiunile de aici pentru a prepara un aluat de paste pentru a mai apoi să formaţi ravioli. Pentru preparare, întindeţi o foaie de aluat, adăugaţi câte o linguriţă de umplutură de brânză la distanţă de 5 centimetri una de alta, ungeţi cu apă spaţiul dintre ele, acoperiţi cu o altă foaie pe care o presaţi pe lângă umplutura de brânză înainte de a o tăia – prin acelaşi loc – cu o rolă zimţată.
Porţii: 2
Timp preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 450 grame ravioli cu brânză
- 600 grame cuburi de roşii în bulion
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură capere în sare
- 1 lingură busuioc tocat
- 1 linguriţă de zahăr
- 40 grame parmezan ras
- sare
- piper
Preparare:
- Puneţi pastele la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor. Pastele de casă se fierb 4-5 minute de la momentul în care fierbe apa.
[note]Pastele proaspete nu se fierb al dente şi nici nu se spală după fierbere.[/note] - Curăţaţi şi tocaţi fin usturoiul.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Adăugaţi usturoiul şi sotaţi-l timp de 1-2 minute.
- Adăugaţi roşiile, zahărul, busuiocul şi caperele.
- Fierbeţi sosul timp de 10-12 minute. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
- Amestecaţi pastele cu sosul.
- Serviţi pastele cu parmezan răzuit peste.
Ravioli cu brânză în sos de roşii cu capere se servesc fierbinţi.
_____________________________________________
toti cititorii mai ales cei din strainatate asteapta sugestii pt meniul de Pasti nu ati sugerat nimic pana acum
@liliana, am sugerat deja. De doua zile.
http://www.cevabun.ro/sugestii-pentru-meniul-de-paste/
Sarbatori fericite!
Comments are closed.