Deşi numele ei ne-ar duce cu gândul provincia din nordul Greciei, salata de fructe Macedonia este populară cu precădere în ţări ca Italia, Franţa sau Spania.

În Franţa există chiar o salată de legume Macedonia, servită cu maioneză. Primele referinţe la o salată de fructe cu acest nume apar în secolul XVIII, însă, cu siguranţă, reţeta este mult, mult mai veche.

Baza unei salate Macedonia sunt citricele la care se adaugă diverse alte fructe: mere, pere, struguri, banane, etc.

Porţii: 2-3

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 1 portocală (sau mandarină)
  • 1 banană
  • 1/2 grepfrut roşu
  • 1 pară
  • 1 mango
  • 1 lingură zeamă de lămâie sau 2 de lichior
  • frişcă bătută, iaurt sau smântână pentru servire

Preparare:

  1. Curăţaţi fructele îndepărtându-le coaja şi sâmburii.
  2. Tăiaţi fructele în cuburi relativ egale.
  3. Amestecaţi fructele într-un vas cu zeama de lămâie şi lichiorul.

[tip]Zeama de lămâie şi lichiorul previn oxidarea fructelor.[/tip]

Serviţi salata de fructe din cupe, cu un top de smântână, iaurt sau frişcă bătută.

[tip]Salata se poate decora cu frunze de mentă sau fructe de pădure.[/tip]

print

3 Comentarii

  1. În Italia Macedonia este pregătită cu fructe uscate,alune,nuci,migdale,pe lângă fructele proaspete și critice
    Este pregătită de Anul Nou nu ca ceva racoritor ci pentru vitamine și proteine,fiind iarnă corpul are nevoie de așa ceva iar italienii sunt foarte atenți la ce mănâncă!

Comments are closed.