O supă surprinzătoare, modernă, proaspătă şi delicată. Farmecul ei stă în aroma fructată a perelor, combinată cu notele jucăuşe ale cresonului. Iar pentru a răspunde întrebării nerostite ( ce naiba e cresonul?!), suntem nevoiţi să precizăm că respectiva plantă – cunoscută în engleză sub numele de watercress – circulă prin mai toate supermarketurile noastre sub diverse nume – mai mult sau mai puţin eronate – de la năsturel la valeriană (sic!). O veţi recunoasşte cu siguranţă după mănunchiul de frunzuliţe atât de specific (vezi foto).
Porţii: 4-6
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 4 pere tari de dimensiuni potrivite (conference ar fi minunate)
- 100 grame de creson
- 1 litru de supă se legume
- 2 gălbenuşuri de ou
- 150 ml smântână dulce
- 1 limetă
- sare
- crutoane pentru servire
Preparare:
- Curăţaţi perele, îndepărtaţi-le cotorul şi tăiaţi-le în bucăţi mari.
- Spălaţi cresonul.
- Puneţi la fiert – în supa de legume – perele şi jumătate din creson.
- Fierbeţi la foc mic timp de 15-20 de minute.
- Extrageţi zeama din limetă.
- Luaţi vasul de pe foc şi pasaţi perele şi cresonul într-un blender.
- Adăugaţi în blender restul de creson – mai puţin câteva frunzuliţe păstrate pentru decor – şi zeama de lămâie şi pasaţi din nou.
- Turnaţi din nou supa într-o oală curată.
- Realizaţi un liezon din gălbenuşurile de ou amestecate cu smântâna dulce şi temperat cu puţină supă caldă.
- Adăugaţi liezonul în oală şi lăsaţi să mai dea totul un clocot.
- Asezonaţi supa cu sare după gust.
Supa de pere cu creson se serveşte caldă sau rece – decorată cu frunzuliţe de creson proaspăt -, cu crutoane, cuburi de brânză sau bucăţi de nucă prăjită.
Foarte feinä Combinatie.
Cunosc Rezeta de mult,singurul Lucru care il fac extra este cä räzälesc o Ceapä si o Cälesc un pic in Ulei…
Are un Gust deosebit
Eu n-am vazut in nici un supermarket, sub niciunul dintre dintre nume. O sa ma mai uit.
Comments are closed.