Ceva Bun

Tostada cu roşii

Tostada este numele generic al pâinii prăjite în limba spaniolă, consumate cu precădere la micul dejun. Etalonul micului dejun spaniol (desayunos), Tostada con tomate – pâinea prăjită cu roşii – este însăşi esenţa spiritului culinar spaniol. Bucătăriile culinare mediteraneene în general sunt devotate cultului pâinii, uleiului de măsline şi vinului. Iar spaniolii nu fac excepţie. Dimpotrivă, îşi asumă cu mândrie apartenenţa la această lume în care se mănâncă echilibrat, cu dragoste de natură şi respect faţă de roadele ei. O pâine prăjită, frecată cu un căţel de usturoi, stropită cu ulei de măsline şi miez de roşii este o recunoaştere. A bucuriei de  a mânca.

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Răzuiţi roşiile astfel încât să obţineţi pulpa şi să îndepărtaţi coaja.
  2. Curăţaţi căţelul de usturoi.
  3. Prăjiţi pâinea pe plită, grătar sau în prăjitorul de pâine.
  4. Frecaţi căţelul de usturoi de feliile de pâine.
  5. Stropiţi feliile de pâine cu ulei de măsline.
  6. Ungeţi feliile de pâine cu pulpă de roşii.
  7. Asezonaţi cu sare.

Tostada cu roșii se consumă imediat.

[note]În mod tradiţional, se folosesc roşii foarte coapte, care se freacă direct de felia de pâine.[/note]

print