Servită cladă sau rece, tortilla cu legume este un mic dejun excelent alături de o salată de roşii sau o lingură de maioneză într-un sandviş. Simplu de preparat, ca mai toate suratele sale, tortilla cu legume reprezintă un excelent exemplu de alăturare a legumelor cu ouăle, pentru o gustare sățioasă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 5 ouă
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 dovlecel
- 1 ceapă medie
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi/spălaţi legumele. Spălaţi dovlecelul, curăţaţi ceapa, curăţaţi de cotor şi seminţe ardeii graşi, curăţaţi usturoiul.
- Tăiaţi legumele julienne.
- Pisaţi usturoiul.
- Într-o farfurie adâncă, bateţi ouăle cu sare, piper şi 2 linguri de apă rece.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
- Adăugaţi şi sotaţi legumele 1-2 minute.
- Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi să-şi elibereze aroma 20 de secunde.
- Adăugaţi ouăle şi acoperiţi tigaia cu un capac.
- Lăsaţi tigaia acoperită pe aragaz la foc mic.
- După ce tortilla s-a rumenit pe o parte – aproximativ 10-12 minute – întoarceţi-o pe cealaltă (vezi imaginile).
- Acoperiţi şi lăsaţi-o să se rumenească şi pe cealaltă parte (cam 5-6 minute).
Tortilla cu legume se mănâncă rece (cu puţină maioneză) sau caldă (cu salată de roşii), tăiată în felii triunghiulare, asemeni celor de tort.