Mai puţin cunoscută decât tortilla de cartofi, tortilla cu dovlecei (tortilla con calabacines) este la fel de gustoasă şi, în plus, este mult mai lejeră. Aşadar o omletă cu dovlecei excelentă pentru micul dejun sau pentru o gustare, minunată pentru sandvişuri alături de o lingură de maioneză.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 4 ouă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă verde
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi dovlecelul, îndepărtaţi-i capetele şi tăiaţi-l cubuleţe.
- Tăiaţi rondele partea albă a cepei.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Rumeniţi cubuleţele de dovlecel.
- După ce s-au rumenit dovleceii, adăugaţi rondele de ceapă şi sotaţi uşor 30 de secunde.
- Bateţi ouăle cu puţină sare şi piper.
- Turnaţi ouăle în tigaie.
- Rumeniţi la foc mediu timp de 3-4 minute fără să amestecaţi.
- Cu ajutorul unei farfurii, întoarceţi tortilla şi pe cealaltă parte.
- Rumeniţi alte 2-3 minute.
Tortilla cu dovlecel se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, cu salate diverse.