Mai puţin cunoscută decât tortilla de cartofi, tortilla cu dovlecei (tortilla con calabacines) este la fel de gustoasă şi, în plus, este mult mai lejeră. Aşadar o omletă cu dovlecei excelentă pentru micul dejun sau pentru o gustare, minunată pentru sandvişuri alături de o lingură de maioneză.

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 4 ouă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă verde
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Spălaţi dovlecelul, îndepărtaţi-i capetele şi tăiaţi-l cubuleţe.
  2. Tăiaţi rondele partea albă a cepei.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  4. Rumeniţi cubuleţele de dovlecel.
  5. După ce s-au rumenit dovleceii, adăugaţi rondele de ceapă şi sotaţi uşor 30 de secunde.
  6. Bateţi ouăle cu puţină sare şi piper.
  7. Turnaţi ouăle în tigaie.
  8. Rumeniţi la foc mediu timp de 3-4 minute fără să amestecaţi.
  9. Cu ajutorul unei farfurii, întoarceţi tortilla şi pe cealaltă parte.
  10. Rumeniţi alte 2-3 minute.

Tortilla cu dovlecel se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, cu salate diverse.

print