Preparată în mod tradiţional din cartofi, tortilla spaniolă are multe alte variante gustoase. Fie este cu legume, carne sau fructe de mare, spaniolii adoră tortilla la micul dejun, la prânj şi la cină.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 minute
- 300 grame creveti mici, prefierţi şi decorticaţi
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 ouă
- sare şi piper
Preparare:
- Spălaţi creveţii cu apă rece şi scurgeţi-i prin presare. Dacă sunt congelaţi, decongelaţi-i bine înainte.
- Sotaţi usturoiul într-o tigaie cu cele 2 linguri de ulei. Lăsaţi să se răcorească.
- Bateţi ouăle cu sare, piper şi 1 lingură de apă rece.
- Adăugaţi creveţii în ouă şi amestecaţi. Turnaţi totul în tigaie peste usturoi.
- Acoperiţi tigaia cu un capac şi la foc mic timp de 10-12 minute. Întoarceţi tortilla cu ajutorul unei farfurii (vezi galeria foto) şi mai lasaţi-o la foc mic în 4 minute.
Tortilla se serveşte caldă, cu salată de roşii sau castraveţi lângă. Se poate servi rece cu maioneza, sub formă de sandviş.