Ceva Bun

Ton cu tarhon şi usturoi, la grătar

Tonul nu se numără printre peştii obişnuiţi ai românilor, care îl cunosc mai mult din conservă în varianta bucăţi sau fulgi, în apă sau ulei. Cu toate că o specie de ton creşte şi în Marea Neagră, prea rar servim friptură de ton, iar prețul acestui peşte cu o carne atât de suculentă nu este tocmai scăzut.

Pentru grătar, carnea de ton este la fel de valoroasă ca cea de vită, cu care este deseori comparată.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute (plus 1 oră pentru marinare)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi pisaţi mărunt usturoiul.
  2. Faceţi o marinată din ulei de măsline, oţetul cu tarhon, tarhonul uscat, usturoi, sare şi piper.
  3. Ungeţi fileurile de ton cu marinată şi lăsaţi-le la rece pentru 1 oră.
  4. Încingeţi bine grătarul.
  5. Frigeţi fileurile de peşte, pe ambele părţi, timp de 4-5 minute.

Serviţi fileurile de peşte cu garnitură de legume fierte la aburi.

[warning]Nu gătiţi peştele prea mult deoarece carnea se va usca şi va deveni neapetisantă.[/warning]

print