O reţetă internaţională pornind de la clasicul italian. O variaţiune pe marginea unui tiramisu clasic, acest desert este spectaculos în special pentru momentele în care aveţi musafiri pentru că este uşor şi elegant de servit în cupe mari.
Porţii: 4
Timp de preparare: 40 de minute (plus 2 ore la rece)
Ingrediente:
- 250 grame mascarpone
- 400 grame frişcă bătută
- 3 gălbenuşuri
- 100 grame de zahăr
- 250 ml espresso tare
- 2 linguri amaretto, cognac sau brandy
- 18-20 pişcoturi
- 50 grame cacao sau 4 linguri ciocolată rasă
Preparare:
- Faceţi cafeaua şi lăsaţi-o să se răcească. Adăugaţi lichiorul.
- Bateţi frişca.
- Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până când zahărul se topeşte.
- Amestecaţi gălbenuşurile cu mascarpone.
- Amestecaţi crema de mascarpone cu frişca.
- Rupeţi pişcoturile în bucăţi potrivite pentru paharele de servire.
- Treceţi pişcoturile 1 secundă prin cafeaua amestecată cu lichior.
- Aşezaţi în straturi pişcoturile cu crema.
- Finisaţi cu pudră de cacao sau cu o lingură de ciocolată rasă.
- Introduceţi la rece minim 2 ore înainte de servire.
Tiramisu la pahar se serveşte ca atare, cu linguriţe cu coadă lungă.